28 Mayıs 2012 Pazartesi

GİRONA-2

Eveeeet...nerede kalmıştık...
Evsahiplerimiz bizi Salı günü özel bir anaokulna götürdü...okul gerçekten çok güzeldi. 1-3 yaş arası çocukların geldiği okulun mimarisinden de çok etkilendim. Gezerken 'fırsatım olsa, anaokulu yaptırsam ancak böyle olurdu' diye sık sık aklımdan geçti. Okul tam bir anaokulu olarak düşünülmüş ve yapılmış. Boydan boya cam duvarlar, sade bir yer döşemesi ve mobilyalar...Sınıflar rol yapma sınıfı, matematik sınıfı, yabancı diller sınıfı vb gibi adlandırılmıştı ve her birinin kapısı farklı renkti. İçeride küçük bir bölüm daha vardı, tuvalet ve alt değiştirme için kullanılan. Bu bölümden yan sınıfa geçilebiliyordu. Ayrıca bir de mor ışıklı bir oda, kocaman bir yatakhane ve yemekhane...tabii bir de müthiş bir bahçe :)


                                    











Öğle yemeğinden sonra şehire inerek biraz kahve molası, gezinti...sonra yine kütüphaneye giderek, proje üzerinde çalıştık. Çalışma sonrasında biraz alışveriş...Her taraf H&M, Zara, Mango, Straduvarius :)) Akşam altı gibi tekrar buluşarak belediye binasına gittik, belediye başkanı bizleri kabul etti, bilindik sohbetler. Avrupa ülkelerinde belediyeler eğitimle de ilgilendiklerinden bu onlar için önemliydi. İtalyan grubun belediye başkanı da vardı.










Sonra Angel' in peşine takılarak, onun tavsiye ettiği bir tapas bara gittik. Tapaslar şahaneydi...yedik yedik yedik...


Yemekten sonra özel günlerde, bayram ve festivallerde gösteri yapan bir grubun provasını izlemeye gittik. İlginç bir şeydi, insan kulesi...kadınlı erkekli insanlar birbirlerinin omuzuna çıkıyorlar ve en üste de bir çocuk...
Bizden bir hafta sonra başlayan, maalesef göremediğimiz Girona Çiçek Festivalinde yaptıkları gösteriyi aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz.

Çarşamba günüyse bir devlet okulunu ziyaret ettik...anasınıflarını ve ilköğretim kısmını...bizim okullarımızdan farksızdı...
Veeeeeee Tossa de Mar... Çalışmalar bittikten sonra akşama doğru Akdeniz kıyısında küçük bir şehre gittik. Otobüsle bir buçuk saat kadar sürmüştü sanırım yol:))) Tipik bir Akdeniz şehri...deniz, kale, küçük oteller ve yemekler :))
Perşembe günü sabahtan yine okuldaydık. Öğleden sonra serbest olduğumuz için, biz Figueres' e gitmeyi tercih ettik. Çünkü orada bir Dali Müzesi varmış...iyi ki de gitmişiz. Müzeyle ilgili olarak öğrendiğime göre; bina Dalí’nin ilk sergisine ev sahipliği yapmış ve iç savaşta zarar görmüş olan Belediye Tiyatrosu. 1960' dan sonra “Dalí Tiyatrosu ve Müzesi” adıyla restore edilmiş.  Dalí, 1974′e kadar müzenin inşaatı ve dekorasyonuyla bizzat ilgilenmiş, çok emek ve zaman harcamış. Müze 1974′ de açılmış, Dalí 1980′lerin ortasına kadar ufak eklemeler ve değişiklikler yapmaya devam etmiş.
Bu Dali' nin büyük aşkı Gala...bilezikteki detay çok güzeldi...
Bu tablo olağanüstüydü...
                                              
Cuma günü ise Empuries' e gittik. Eski Roma ve Yunan kalıntılarının bulunduğu, yine Akdeniz kıyısında şirin bir kasaba...Roma' lı rehberimizle :) kalıntıları gezdik ve sonra sahilde piknik yaptık. Piknikten sonra da sahilde kumlara uzanıp dinlenelim dedik, uyuya kalmışız amele yanıklarımızla uyandık. Dönüşte yine bir ortaçağ kasabası olan Pals' a uğradık. Akşam veda yemeğimiz vardı. Çok güzel bir mekanda yemeğimizi yedik ve vedalaştık. Ama otele gitmeden önce, çiçek festivalinin hazırlıklarını izlemek üzere katedrale doğru yürüdük ara sokaklarda...
Gerçekten çok güzel ağırlandık...çok mutlu ayrıldık Girona' dan...
Cumartesi günü uçaktan önce Barselona' daydık...son alışverişlerimizi yaptık, biraz gezindik...Tekrar gitmek isterim Barselona' ya ayrıntılı gezmek içi ;)

6 yorum:

  1. Hello lovely blog I just discovered that blog so nice, you have a new follower.

    I invite you to meet my blog, if you like you can follow, I follow you. ;)

    A big hug, PersonalStyle.


    http://blogpersonalstyle.blogspot.com.es/

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel 1 hafta geçirdik Girona'da (Ufak hastalıkları saymazsak:)

    Özellikle amale yanıklarımızla uyandığımız akşam üzeri süperdi... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) çok güzeldi...ufak hastalıklar ve yanıklar dışında :))))

      Sil
  3. Hello beautiful, I just discovered your blog and loved this great has a lot estilo.You have a new follower.

    I invite you to meet my blog, if you like would be happy to follow me.

    http://www.estilostiletto.com/

    YanıtlaSil